iOS 9: Ako sprístupniť aplikáciu News aj na Slovensku

Aj keď sa najnovšia verzia iOS zameriava predovšetkým na optimalizáciu systému a vylepšenia pod kapotou, prináša aj niekoľko výrazných noviniek. Medzi ne patrí aj nová aplikácia News – čítačka správ a magazínov, veľmi podobná službám ako napríklad Flipboard.

Aj keď je News jednou z vlajkových funkcií nového systému, jej dostupnosť je zatiaľ obmedzená na hŕstku podporovaných krajín. Aplikácia funguje zatiaľ len v Spojených štátoch, podpora pre Veľkú Britániu a Austráliu príde v novembri s vydaním aktualizácie iOS 9.1.

Ak však nemáte problém s angličtinou a chcete si novú aplikáciu vyskúšať aj na Slovensku, stačí sa ponoriť do nastavení iOS a manuálne zmeniť región, v ktorom sa nachádzate. Choďte do Nastavenia > Všeobecné > Jazyk a región > Región a v zozname vyberte Spojené štáty. Jazyk telefónu tak zostane nezmenený a na domovskej obrazovke sa vám automaticky objaví ikona novej aplikácie.

apple-news-na-slovensku

News zatiaľ obsahuje prevažne anglické publikácie, no ponuka je už teraz pomerne široká. Nájdeme tu populárne zahraničné weby ako The Verge, Wired, New York Times, National Geographic a ďalšie. Okrem vybraných publikácií môžete sledovať aj obľúbené témy, na základe čoho vám aplikácia bude v dedikovanej sekcii odporúčať články, ktoré by sa vám mohli páčiť.

apple-news-na-slovensku2

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.