Instant Articles – novinka, s ktorou bude čítanie článkov cez Facebook až desaťkrát rýchlejšie

Sociálne siete sa stali každodennou súčasťou našich životov. Okrem komunikácie so svetom a sledovania vtipných videí sa však siete ako Facebook dajú použiť aj na zdroj aktuálnych článkov a noviniek ušitých na mieru podľa záujmov čitateľa. Ak využívate Facebook práve týmto spôsobom, viete, že pri čítaní cez iOS aplikáciu sa články načítavajú v novo otvorenom Facebook internetovom prehliadači, čo používanie znepríjemňuje a predlžuje čakanie. Facebook však teraz predstavil pre iPhone aplikáciu novinku Instant Articles, ktorá by mala riešiť práve tento problém. Nefunguje však automaticky, naopak, vyžaduje aktivitu vydavateľov, ktorí majú možnosť ukladať svoje články priamo na servery Facebooku. Po nahraní už nie je nutné otvárať články v prehliadači ani čakanie na ich načítanie. Články by sa podľa Facebooku mali touto cestou načítať až desaťkrát rýchlejšie.

Okrem spríjemnenia používateľského zážitku čitateľov môžu byť pre vydavateľov motiváciou aj nové nástroje, ktoré Instant Articles ponúka. Patria k nim nové možnosti komentovania vrátane komentárov pre konkrétne riadky článku, zvukové nahrávky, približovanie fotografií s využitím akcelerometra a podobne. Vydavateľstvá si taktiež zachovajú možnosť zobrazovať v článkoch reklamu a zostane im aj celý príjem z týchto reklám. K prvým partnerom patria aj The New York Times, National Geographic, The Guardian, BBC News, Spiegel a Bild.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.