Hodnota Applu už prevýšila dvojnásobok druhej najhodnotnejšej spoločnosti Exxon

To, že je Apple z hľadiska trhovej kapitalizácie najhodnotnejšou spoločnosťou na svete, nie je žiadnou novinkou. Aj na prvom mieste však stále rastie, a tak trhová hodnota Applu v súčasnosti presahuje 765 miliárd dolárov. Keď k tomu pridáme mierny pokles druhej najhodnotnejšej spoločnosti, Exxon Mobil Corp., je jasné, že náskok Applu sa zvyšuje. Hodnota Applu už dokonca prevýšila dvojnásobok hodnoty druhej najhodnotnejšej spoločnosti, Exxonu, a dá sa preto povedať, že hodnota Applu je minimálne dvojnásobkom akejkoľvek inej verejne obchodovanej americkej spoločnosti.

Naposledy bolo možné vidieť niečo podobné pred tridsiatimi rokmi, keď mala v rokoch 1983–85 spoločnosť International Business Machines trhovú hodnotu viac ako dvojnásobok Exxonu, ktorý bol aj vtedy na druhom mieste. Ak akcie Applu vzrastú o ďalších 30 %, stane sa prvou biliónovou spoločnosťou v dejinách. Apple je na prvom mieste najhodnotnejších spoločností už od roku 2011.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.