Handoff už podporuje aj Chrome pre iOS a Mac

Novú funkciu iOS 8 a OS X Yosemite, Handoff, zrejme poznáte. Apple s ňou posunul vzájomnú integráciu Apple zariadení v rámci iCloudu na novú úroveň, vďaka čomu môžete neprerušovane pracovať a hlavne pokračovať v práci na ktoromkoľvek z vašich zariadení. Handoff sú samozrejme podporované Apple aplikáciami ako Mail, Safari, iWork, Maps, Messages, Reminders a ďalšími. Apple však Handoff neobmedzuje len na svoje aplikácie. Naopak, vývojári majú k dispozícii všetky potrebné nástroje na to, aby mohli Handoff integrovať aj do svojich aplikácií. Jednou zo spoločností, ktoré sa to rozhodli využiť, je Google so svojim internetovým prehliadačom pre iOS a OS X, Chrome.

Funguje to úplne rovnako ako s inými aplikáciami. Ak napríklad prehliadate internet na Chrome na iPhone, po príchode domov sa vám na ploche Macu zobrazí ikonka Chrome. Po kliknutí na ňu môžete pokračovať presne tam, kde ste prestali na iPhone. Toto funguje so všetkými kompatibilnými iOS a OS X zariadeniami. Nový Chrome pre iOS okrem toho prináša vynovený dizajn v súlade s novou verziou Androidu, ktorý je okrem iného lepšie prispôsobený veľkým smartfónom. Chrome 40 si môžete zadarmo stiahnuť z App Store.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.