Halo Back prináša tlačidlo späť na iPhone 6 a 6 Plus, rieši aj problém s ovládaním jednou rukou

Hlavní konkurenti na poli mobilných operačných systémov, iOS a Android, k sebe majú rok čo rok bližšie. Jednou z mála odlišujúcich funkcií, bez ktorej si väčšina používateľov Androidu ani nevie predstaviť svoj telefón, je tlačidlo späť, ktoré je viditeľné prakticky stále. Funkcia je verná svojmu názvu – po jej stlačení sa jednoducho vrátite o krok späť. Vzhľadom na úspešnú Kickstarter kampaň sa zdá, že nemalý počet majiteľov iPhonov by na svojom telefóne tiež privítalo túto funkciu. Halo Back je špeciálna ochrana displeja pre iPhone 6 a 6 Plus, ktorá najnovšej generácii iPhonov pridá tlačidlo späť. Pôvodný cieľ vyzbierať 20 tisíc dolárov bol už v čase písania článku sedemnásobne prekonaný.

Halo Back v podstate rieši aj problém zhoršeného ovládania väčších smartfónov. Ak aj vy máte problém dosiahnuť pri ovládaní jednou rukou na hornú časť obrazovky a riešenie od Apple v podobe Reachability (dvojitý dotyk na Touch ID Home button) vám nevyhovuje, Halo Back je tu pre vás. Pomocou senzora na spodnej strane fólie je impulz prenesený na miesto, kde sa tradične v aplikáciách nachádza tlačidlo pre krok späť. Dá sa povedať, že sa Halo Back s funkciou Reachability od Apple dopĺňajú.

Cez Kickstarter si môžete Halo Back zabezpečiť za špeciálnu cenu 17 dolárov, pričom po spustení oficiálneho predaja sa bude predávať za 49 dolárov. Môžete si vybrať, či chcete puzdro na iPhone 6 alebo 6 Plus. Prvé kusy budú zákazníkom doručené v auguste tohto roku.

komentáre
  1. Snad to nemyslis vazne? Kazda normalna aplikacia na iOS podporuje gesto swype-to-back, takze na to, aby sa dostal uzivatel spat o obrazovku staci potiahnut prstom z uplne laveho kraja obrazovky a nepotrebujem siahat prstom do laveho horneho rohu.

    Problem je skor na opacnej strane, teda prava strana…

    0
    0
  2. Potiahnutie z okraja predsa v tom videu tiež bolo. Niekto má prsty krátke aj na dosiahnutie toho okraja obrazovky…

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.