Grafici z Pixaru už stihli otestovať nový iPad Pro

Jedným z hlavných zameraní nového iPadu Pro je kreslenie a jeho hlavnou cieľovou skupinou sú práve dizajnéri a grafici. Svedčí o tom prídavný stylus Pencil a taktiež propagačné materiály od Applu. Ako je to však s detekciou dlaní?

Pri tak veľkej ploche, ktorú poskytuje takmer 13-palcový displej iPadu, je schopnosť ignorovať dotyky dlane na obrazovke pri kreslení perom takmer nevyhnutnosťou. A aj keď to z produktových videí, ktoré Apple prezentoval počas keynote, nebolo očividné, iPad Pro pri práci so stylusom podporuje celkom slušné rozpoznávanie dlaní.

https://youtu.be/iicnVez5U7M

Michael B. Johnson z Pixaru už spolu so svojim tímom stihol otestovať nový tablet a stylus na vlastnej koži, malé demo im predviedli priamo zamestnanci Applu. Johnson je hlavou divízie, ktorá je priamo zodpovedná za nástroje, ktoré používajú animátori na tvorbu Pixaroviek, preto asi niet lepšieho človeka, ktorý by nový tablet otestoval.

https://twitter.com/drwave/status/648592633615421441/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw

Výsledok? iPad Pro má takmer bezchybné rozpoznávanie dlaní na obrazovke, pri kreslení si ich tak môžete oprieť o displej akýmkoľvek spôsobom.

O svoje dojmy sa na Instagrame podelil aj grafik Pixaru Don Shank, ktorý si okrem detekcie dlaní pochvaľuje aj skvelé rozpoznávanie tlaku stylusu a tiež tieňovanie jeho bokom. Spôsob, akým aplikácia reaguje na tlak sa môže líšiť, závisí to totiž od implementácie jej vývojárom. Na fotke je aplikácia Procreate, no Pencil funguje skvele aj v Paper by 53 a zabudovaných Poznámkach od Applu. Na ceste by taktiež mala byť aj nová verzia populárneho Pixelmatoru.

iPad Pro si budete môcť vyskúšať vo vlastných rukách koncom novembra, presný dátum vydania však zatiaľ nie je známy. Základná verzia s 32 GB pamäťou bude dostupná za 799 dolárov, pričom ceny budú stúpať až do 1079 dolárov za najvybavenejší model. Za stylus Pencil si priplatíte ešte 99 dolárov navyše.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.