Google začína už aj ako mobilný operátor

O spojení Googlu a mobilných operátorov sa špekulovalo už dlhšie a teraz tieto dohady Google potvrdil odhalením Project Fi. Ide o službu, ktorá kombinuje služby viacerých mobilných operátorov tak, aby mal zákazník k dispozícii vždy najrýchlejšiu dátovú sieť. V praxi to znamená, že v USA Google uzavrel partnerstvo s mobilnými operátormi Sprint a T-Mobile. Zákazníci Project Fi sa tak podľa pokrytia signálom pripoja k sieti Sprint LTE, T-Mobile LTE alebo k Wi-Fi hotspotu. Wi-Fi siete sú vyberané z viac ako milióna bezplatných otvorených Wi-Fi sietí, ktoré Google údajne overil a označil za rýchle a spoľahlivé. Google sa taktiež postará o to, aby boli vaše dáta šifrované. S vašim telefónnym číslom budete môcť pracovať nielen zo smartfónu, ale cez Cloud aj z tabletu či počítača.

Google to všetko zavŕšil jednoduchým cenníkom – k dispozícii je jeden program za 20 USD na hovory, SMS a Wi-Fi tethering. Za GB mobilných dát v USA a v zahraničí zaplatíte 10 USD. Platíte pritom len za použité dáta, ak teda zaplatíte napríklad za 2 GB a použijete len 1 GB, peniaze vám budú vrátené. Úvodná prevádzka Project Fi je k dispozícii majiteľom smartfónu Nexus 6, čo má byť podľa Google prvým smartfónom podporujúcim ich sieť. V minulosti sa objavili špekulácie o tom, že aj Apple sa stane mobilným operátorom, no Tim Cook ich poprel.

komentáre
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.