Google Translate prináša okamžitý preklad textov snímaných fotoaparátom a tlmočenie v cudzích jazykoch

Google minulý rok kúpil spoločnosť, ktorá stojí za unikátnou aplikáciou Word Lens umožňujúcou prekladanie nápisov už počas toho, ako ich snímate fotoaparátom. V cudzom meste tak stačí namieriť iPhone na nápisy v jazyku, ktorému nerozumiete, a na displeji ich už uvidíte preložené. Google teraz prináša funkčnosť Word Lens do svojej vlastnej aplikácie Google Translate. Spočiatku bude výber podporovaných jazykov, rovnako ako v prípade Word Lens, obmedzený, no postupom času budú pribúdať ďalšie. Pri pohľade na širokú ponuku podporovaných jazykov v Google Translate môžeme očakávať množstvo podporovaných jazykov aj pre túto funkciu. Hlavnou vychytávkou však je, že by mala fungovať aj bez aktívneho pripojenia k internetu.

Do iOS aplikácie pribudla aj možnosť okamžitého prekladania bežnej hovorenej reči, ktorá bola pôvodne k dispozícii len pre Android. Aplikácia automaticky rozpozná, akými jazykmi zúčastnení hovoria, a dokáže to naživo prekladať. Aktualizovaná verzia Google Translate sa bude používateľom sprístupňovať postupne, ak ju ešte nemáte, môžete si ju zadarmo stiahnuť z App Store.

komentár
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.