Google Play Store prechádza zmenami, aplikácie sú schvaľované ručne

Často spomínanou výhodou uzatvorenej platformy iOS od Apple je aj vyššia kvalita a bezpečnosť aplikácií, ktoré nájdu zákazníci v App Store. Všetky aplikácie sú ručne schvalované, čo síce predlžuje dobu od vloženia aplikácie do systému vývojárom po jej sprístupnenie zákazníkom, no zároveň to predstavuje akúsi garanciu, že sa do obchodu nedostanú škodlivé alebo zbytočné, duplicitné aplikácie. Google si je vedomý, že Google Play Store v tomto zaostával, a tak pristupuje k hneď niekoľkým zmenám. Zatiaľ čo platforma Android ponúka vývojárom omnoho viac možností, samotné aplikácie budú prechádzať manuálnou kontrolou po vzore Apple aj v Google Play Store. Google dokonca tvrdí, že ručná kontrola aplikácií začala už pred niekoľkými mesiacmi, no napriek tomu sa neprejavila zdržaním, ktoré by si vývojári všimli. Google chce aj naďalej umožňovať vydávanie aplikácií v priebehu niekoľkých hodín od vloženia do systému. U Apple to trvá takmer týždeň.

Ďalšie zmeny v Google Play Store sa týkajú hodnotiaceho systému, ktorý triedi aplikácie podľa oficiálnych štandardov podľa minimálneho veku cieľových používateľov. Použité sú hodnotenia ESRB v USA, PEGI v Európe a niekoľko ďalších lokálnych a univerzálnych ratingov. Rodičia tak budú mať jednoduchšiu úlohu pri vyberaní vhodných aplikácií pre svoje deti.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.