Filmári točili Londýn na iPhone 6s v 4K

Ryan Earl a Nick Arcivos z AmnesiArt sa nevedeli dočkať testovania kvalít 4K videa na novom iPhone 6s v prirodzenom prostredí. Strávili preto víkend zachytávaním dominánt Londýna. ,,Ako režiséri a producenti sme boli skutočne zvedaví na predstavenie nového iPhone 6s, ktorý ponúka možnosť natáčania v 4K,” hovorí Nick Arcivos.

,,Zvyknutí na prácu s digitálnymi zrkadlovkami, sme sa nevedeli dočkať možnosti otestovať nový iPhone 6 v skutočných podmienkach. Hneď ako nám dorazil náš pred-objednaný iPhone 6s, verzia 128 GB, sme vyrazili vlakom Eurostar do Londýna. Počas jedného víkendu sme nachodili vyše 24 kilometrov, aby sme zachytili najzaujímavejšie lokality Londýna,” pokračoval Nick.

“Na to, aby sme zachovali filmový výzor, sme točili v 24fps cez aplikáciu Filmic Pro a optiku (makro, širokoúhlu, teleobjektív) iPro Lens od Schneider.”

Vďaka 128 GB modelu mohla dvojica natáčať celý deň. (2 hodiny záznamu sa rovná cca 50 GB) Počas natáčania sa vyskytli aj komplikácie s aplikáciou Filmic Pro, ktoré spôsobovala kombinácia skorej verzie softvéru a náročnej 4K kvality snímania. Filmári používali externú batériu Anker, aby mohli točiť celý deň. Video editovali v programe Adobe Premiere Pro, ktorý zvláda export videa v 24fps.

Dvojica sa zhoduje na tom, že iPhone 6s ich prekvapil svojou kvalitou pri dobrých svetelných podmienkach, kde konkuruje kamerám, ktoré sú 3 až 4 krát drahšie. Obraz je veľmi detailný a má krásnu ostrosť a bohaté farby”

Na dosiahnutie najvyššej kvality záznamu je potrebné použiť statív, na izolovanie akýchkoľvek vibrácii, na ktoré je senzor veľmi citlivý.

Jediným negatívom je podľa dvojice time lapse, ktorý zaznamenáva len v kvalite 1080P a nie 4K. Nuž, možno update iOS prinesie prekvapenia. 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.