Digitálna korunka Apple Watch môže slúžiť aj ako spúšť fotoaparátu

Ak často fotíte s iPhonom, určite viete, že okrem dotykového tlačidla môžete ako spúšť využívať aj tlačidlo primárne určené na úpravu hlasitosti. Vývojári teraz prišli na trik, ako použiť digitálnu korunku Apple Watch pre rovnaký účel. Stačí na iPhone otvoriť aplikáciu, ktorá je určená na fotenie, ako napríklad Camera+ či Snapchat, a na Apple Watch zobraziť Music Glance. V tomto okamihu stačí otočiť korunkou, čím odfotíte snímok, rovnako, ako keď stlačíte tlačidlo hlasitosti alebo spúšť na obrazovke iPhonu. V Music Glance totiž slúži korunka na úpravu hlasitosti, vďaka čomu tento trik funguje aj na fotenie. Otázkou je, či to bol zo strany Apple zámer, alebo ide o prehliadnutú chybu, ktorá môže byť v skutočnosti praktická.

Netreba však zabúdať na to, že zabudovaná aplikácia na snímanie fotografií má oficiálnu aplikáciu pre Apple Watch s viacerými funkciami a možnosťou nielen snímať fotky, ale aj spustiť fotoaparát na iPhone priamo z Apple Watch. Toto diaľkové ovládanie však nefunguje s foto aplikáciami tretích strán.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.