Čomu sa dnes venuje bývalý viceprezident iOS softvéru, Scott Forstall?

Scott Forstall bol ako viceprezident iOS softvéru neodmysliteľnou súčasťou Apple až do roku 2012, keď bol donútený k odchodu. Príčinou boli problémy s novými mapami v iOS a rozpory s ostatnými manažérmi Apple. Od odchodu z Apple o ňom nebolo veľmi počuť, no hovorilo sa o tom, že sa z neho stal filantrop a pomáha aj nádejným start-upom. Teraz sa ukázalo, že jeden zo start-upov, ktorým radil, je skutočne mimoriadne úspešný – Snapchat. Za poradenstvo Snapchatu získal 0,11% podiel na akciách, ktorý má pri ich dnešnej hodnote cenu 16,5 miliónov dolárov.

Scott Forstall má prsty aj v Snapchate. Zdroj: TechCrunch

Scott navyše prehovoril k verejnosti aj sám prostredníctvom svojho historicky prvého tweetu z jeho oficiálneho Twitter účtu. Touto cestou oznámil, že je nadšený, že môže byť koproducentom broadwayského muzikálu Fun Home. Scott Forstall je uvedený ako jeden z producentov spolu s jeho manželkou Molly. Po rokoch v Silicon Valley si tak zjavne rozširuje obzory aj do iných oblastí.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.