Čo sa stane, ak oslovíte Apple Watch slovami Okay Google?

Netrvalo dlho a po predstavení inteligentného osobného asistenta Siri prišli na trh aj konkurenčné riešenia od Google (Now) a Microsoftu (Cortana). V súčasnosti sa ich funkcie a možnosti stále viac podobajú, a tak sa vám môže stať, že sa pri používaní viacerých zariadení pomýlite napríklad v oslovení, ktoré použijete. Zatiaľ čo Siri sa prebúdza po slovách Hey Siri, reaguje aj na konkurenčné oslovenia Okay Google a Hi Cortana. Môžete tak dostať napríklad odpoveď „Very funny. I mean, not funny ‘ha-ha,’ but funny.“ alebo „I think you’ve got the wrong assistant.“ Voľným prekladom to znamená „Veľmi vtipné. Nie na rozosmiatie ha-ha, ale vtipné.“ prípadne „Myslím, že máš zlého asistenta.“

Na vtipnú odpoveď upozornil cez Twitter Danny Sullivan

Ak skúsite, ako reaguje Siri na virtuálneho pomocníka BlackBerry Assistant, zistíte, že pre tento prípad nemá žiadnu vtipnú odpoveď. Apple už zrejme pri programovnaí týchto reakcií už neberie BlackBerry do úvahy. Apple usilovne pracuje na zlepšení Siri aj kvôli Apple Watch, kde ide o jeden z hlavných spôsobov ich ovládania. Siri aktuálne prešlo už na tretiu generáciu na platforme Mesos, čo by malo priniesť ďalšie rozšírenia funkcií a ešte rýchlejšiu odozvu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.