Čo prinesie druhá generácia Apple hodiniek – Apple Watch 2?

Apple Watch sa ešte ani len nepredávajú na Slovensku, no už tu máme prvé špekulácie o tom, čo prinesie ich druhá generácia. Podľa stránok 9to5Mac by mala nová generácia prísť budúci rok a vylepšenia sa budú týkať troch základných oblastí. Prvou je nová FaceTime kamera. Podobne ako to bolo pri prvom iPade, ani prvá generácia Apple Watch nedisponuje kamerou. Jej pridanie sa však zdá byť logickým krokom, ktorý pridá do ekosystému videohovorov FaceTime ďalšie zariadenie – Apple Watch. Už WatchOS 2 prináša podporu FaceTime Audio, teda telefonovanie cez Wi-Fi, no video kvôli chýbajúcej kamere nepodporuje.

Druhou zmenou je vylepšený Wi-Fi čip. V praxi sa to má prejaviť väčším oslobodením od iPhonu, a teda viacerými funkciami fungujúcimi aj keď sa vzdialite od iPhonu. Jednoduché úkony ako odosielanie správ, e-mailov či aktualizácia počasia budú fungovať aj bez iPhonu. Veľkým prínosom to bude aj pre bezpečnosť, keďže Wi-Fi bude môcť byť využité aj na lokalizáciu cez Find My Watch.

Treťou oblasťou, na ktorú sa má Apple pri druhej generácii zamerať, je pridanie ďalších nových modelov do ponuky. K už teraz širokej ponuke najrôznejších prevedení hodiniek a náramkov sa majú pridať ďalšie v cenovom rozpätí 1000 až 10 000 USD. Dočkať by sme sa mohli aj úplne nových materiálov ako titán či platina.

Miernym prekvapením je, že nikde sa nespomína zlepšenie výdrže batérie. Napriek prvotným reakciám sa však podľa prieskumov zdá, že väčšina majiteľov Apple Watch je s výdržou batérie spokojná.

komentáre
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.