Chrome Remote Desktop prináša vzdialený prístup na váš počítač z iOS zariadení

Portfólio Google aplikácií sa rozšírilo o novinku Chrome Remote Desktop pre iOS. Označenie novinka platí len pre iOS, na Androide bola táto aplikácia dostupná už skôr. Jej význam vyplýva už z jej názvu – slúži na vzdialený prístup k vášmu Macu alebo PC z vašich iOS zariadení. Na počítač je potrebné nainštalovať bezplatnú aplikáciu Chrome Remote Desktop (cez Chrome), na iOS zariadenie rovnako bezplatnú aplikáciu Chrome Remote Desktop. Pred tým, ako budete môcť vzdialene pristupovať k počítaču, je ešte nevyhnutné overenie cez špeciálne generovaný kód, ktoré vás má ochrániť pred neoprávneným prístupom. Novinka však funguje aj medzi dvoma počítačmi, napríklad ak potrebujete pomôcť s riešením technických problémov vašim známym.

komentáre
  1. Su nejake vyznamne vyhody proti TeamViewer?

    Osobne používam TV, ak sa chcem pripojiť k pc a som mimo, ak som v tej istej miestnosti len mi sú ďaleko vstupné zariadenia, ale na monitor vidím, tak používam na iphone remoteMouse a na ipad Air Keyboard – super vec, hlavne tie layers s rôznymi typmi klávesnice.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.