Chcete CarPlay v novom aute? Na výber máte Corvettu alebo Ferarri FF

Napriek tomu, že systém CarPlay bol predstavený už začiatkom roku 2014, do dnešného dňa je stále skôr plánom ako realitou. Zdá sa totiž, že ak chcete mať CarPlay zabudovaný v novom aute, musíte si kúpiť nie práve najlacnejšie športové auto – Chevrolet Corvette Z06 alebo Ferrari FF. Z liniek Chevroletu práve zchádzajú prvé Corvette Z06 modelového roku 2016, pričom pred nimi bolo jediným predávaným novým autom s integrovanou podporou  CarPlay Ferarri FF.

 

Našťastie, existuje aj lacnejšia alternatíva ako vyššie spomínané modely. Výrobcovia Alpine a Pioneer totiž ponúkajú vlastné multimediálne systémy kompatibilné s väčšinou áut a taktiež s CarPlay od Apple. Jedno je však jasné – od hromadného rozšírenia má ešte CarPlay veľmi ďaleko. Konkurencia, ktorá prišla neskôr, v podobe Android Car, na tom však nie je o nič lepšie. Postupom času by sa CarPlay malo dostať nielen do ďalších modelov Chevroletu, ale aj do množstva ďalších áut. Na marcovom podujatí Spring Forward Tim Cook potvrdil, že do konca roka bude k dispozícii viac ako 40 áut s CarPlay.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.