Cez Facebook Messenger na iOS už budete môcť posielať aj peniaze

Rastúci segment mobilných platieb láka stále viac spoločností a ani Facebook nechce zaostávať. Najnovšia verzia Facebook Messenger pre iOS preto prináša prevody peňazí aj na vaše zariadenia. Peniaze pošlete priamo v rozhovore s osobou, podobne ako posielate obrázky či videá. Stačí kliknúť na ikonku dolára na vrchu klávesnice, určiť čiastku, ktorú chcete poslať a kliknúť Pay. Do aplikácie je pritom potrebné pridať vašu platobnú kartu Visa alebo MasterCard. Informácie o karte je potrebné zadať aj pre príjmanie platieb. Tie sú prevádzané okamžite, avšak môže to trvať až tri pracovné dni, kým sú peniaze k dispozícii.

Facebook tvrdí, že platby sú chránené niekoľkými vrstvami softvérovej aj hardvérovej ochrany. Na iOS si navyše môžete nastaviť aj zabezpečenie cez senzor odtlačkov prstov Touch ID. Prevody by mali byť v najbližších mesiacoch sprístupnené v USA, následne budú rozširované aj vo svete. Podobnú funkciu s názvom Snapcash priniesol konkurenčný Snapchat ešte koncom minulého roka.

komentár
  1. facebook nedokaze zabezpecit ani najprimitivnejsiu urovem html5 stranok uzivatelov hadam su fakt naivni ak si myslia ze niekdo uveri tomu ze zabezpecia vase bezpecne platby

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.