Ceny Apple Watch sú v Európe výrazne vyššie ako v USA

V našom zhrnutí z práve ukončeného podujatia Apple Spring Forward okrem iného nájdete aj informácie o cenách jednotlivých prevedení Apple Watch. Neplatí pre nich však tradičný prepočet USD:EUR 1:1, ako sme boli zvyknutí doposiaľ. Naopak, Apple Watch budú stáť v Európe výrazne viac ako v USA aj pri prepočte kurzu 1:1.

Limitovaná edícia Apple Watch Edition bude len pre vyvolených, ceny sú podobné cenám za nové autá

Najlacnejší model Apple Watch Sport začína v USA na cene 349 USD za 38 mm model a 399 USD za 42 mm model. V nemeckom Apple Store to je však za rovnaké modely 399 EUR, resp. 449 EUR. Aspoň miernou útechou je fakt, že napriek niektorým špekuláciám, podľa ktorých mala byť cena čierneho modelu Apple Watch Sport vyššia, toto neplatí.

Stredná trieda Apple Watch je v USA dostupná v cenách 549/599 USD až 1049/1099 USD, v Nemecku je to 649/699 EUR až 1199/1249 EUR. Limitovaná edícia Apple Watch Edition začína v USA na cene 10 000 USD a končí pri 17 000 USD. V Európe si za tento luxusný model priplatíme ešte viac – ceny sú od 11 000 EUR až po 18 000 EUR.

komentárov
  1. Tak to, páni, neumíte počítat. :-) Ceny jsou velice podobné. Musíte započítat rozdíl v DPH (ceny v USA se udávají bez daně – to už byste sakra mohli vědět). Jinak kurz dolaru a eura se dnes liší naprosto minimálně.

    0
    0
  2. Ako povedal Jony Ive, práca na hodinkách začína na molekulárnej úrovni,s o surovými materiálmi ako sú zlato, striebro, meď a paládium, ktoré sa zmixujú dokopy vďaka špeciálnemu receptu, aby sa vytvorila unikátna zliatina s 18-karátovým žltým a ružovým odtieňom zlata.
    Po opustení tégľovej pece nastupuje kaliaci proces, ktorý navrhli metalurgovia Apple. Roztavené zlato je oplnené do masívnych ingotov, v ktorých sa válcuje a takto sa zbavuje nedostatkov. Zároveň je stláčané pod vysokým tlakom, aby sa takto vytvorili husté neporózne bilety. Nadzvukové skenery odstránia všetky jednotky, ktoré vykazujú akýkoľvek defekt.
    Ďalej sa vytvrdené ingoty spracúvajú a dávajú dokopy s ďalšími časťami hodiniek, ako sú digitálna korunka, či zlaté spony na remienok. Nakoniec ich remeselníci ručne leštia až do žiarivého lesku.

    0
    0
  3. Ak si chcete vyskúšať, ako sa budú Apple Watch vynímať na Vašom zápästí, na stránke Apple, v nižšie podanom linku nájdete veľkostnú tabuľku, ktorá Vám pomôže nájsť perfektnú veľkosť v pohodlí Vášho domova. Alebo už na Vás čaká aplikácia pre iOS v App Store, ktorá taktiež obsahuje nástroj na porovnanie veľkosti.
    http://store.apple.com/Catalog/regional/amr/pdf/static/pdf/content/Watch_Sizing_Guide.pdf

    0
    0
  4. to Richard S.
    To je pravda, ibaze doteraz boli ceny v USD bez dane 1:1 k cenam v EUR s danou. Takze ta vyrazna zmena v cenotvorbe Apple tam je.

    0
    0
  5. Uz za najnizsiu cenu apple Watch sa s prehladom daju kupit skutocne kvalitne mechanicke naramkove hodinky – no len tie vydrzia viac ako 18 hodin a ukazuju len cas, pripadne datum a niektore maju chronograf.
    A ta limitovana edicia – to uz nema so zdravym rozumom absolutne nic spolocne!

    0
    0
  6. Tacco: To ale byl kurz např. v Česku 21 ku 27,50 Kč. Dnes je dolar za 25,3, což je nárůst o cca 20 %. Takže to na změnu v cenotvorbě moc nevypadá. Chce to vzít kalkulačku do ruky.

    0
    0
  7. Jony Ive sa vyjadril, že v Apple vyvinuli proces, vďaka ktorému sú molekuly zlata bližšie k sebe a takto mu zaručujú väčšiu pevnosť. Môže však v tom byť aj niečo viac.
    Dr. Drang, metalurgický expert na blogu Leancrew poznamenáva, že tento proces, ktorý si dal Apple patentovať, by mohol redukovať obsah zlata na polovicu. Nebolo by takto z tohto zlata iba 9-karátové? Nie doslova.
    Leancrew vysvetľuje, že karát je odvodený od pomeru zlata k ostatným atómom v zliatine. Napríklad 18 karátové zlato pozostáva zo 75% atómov zlata a 25% ostatných atómov, meraných na gramy. Tu však nastupuje múdrosť Apple: ak by naplnili tých zvyšných 25% atómami, ktoré zvýšia objem, dokážu efektívne roztiahnuť tých 75 zlatých atómov, aby vytvorili zlatý obsah hodiniek.

    0
    0
  8. Jony Ive sa vyjadril, že v Apple vyvinuli proces, vďaka ktorému sa molekuly v zlate Apple primknú bližšie k sebe a zlato je tým tvrdšie.
    Môže však byť za tým aj niečo iné. Dr Drang, známy metalurg vysvetľuje, že hustejšie natlačené atómy zlata majú za následok zníženie množstva zlata, ktoré je potrebné na výrobu jednych hodiniek. TJe takto je z 18-karátového zlata 9-karátové? Nie celkom …

    0
    0
  9. Antony Vass:
    dakujem ti za detaily popis/preklad/vysvetlenie zloziteho marketingoveho planu
    * zabudol si pred Jony Ive uviest “sir”

    v skratke: apple watch je fail od prvotneho pociatku
    > zlaty macbook + apple watch na ruke….. no uz len pri tej predstave ma napina
    velmi sa mi sice nechce, ale zacinam brat na vedomie skutocnost, ze sa blizi chvila ked sa pomaly ale isto vyseriem aj na mac os x. skoda

    0
    0
  10. Novy macbook ako tak este, viem si predstavit, ze by som si nejakého jeho nastupcu za take 3 roky kupil (mam celkom cerstvy Air mid 2013 cize neni moc dovod na vymenu) ale Apple Watch bude v CZ/SK marginalna zalezitost, mozno sa to preda natesenym americanom a zapadnej europe ale tie ceny su mierne fascinujuce…dakujem neprosim

    0
    0
  11. (Aj keď je cena v USA bez dane, keďže je všade iná, zabudnem teraz na ňu) no ak si chcem kúpiť najdrahšie zlaté hodinky za 18.000€, bol by som hlúpy ak by som to spravil v EU. V USA stoja 17.000$ co je pri dnešnom kurze prepočítanom na Macu Dashboard konvektore 15.750€. Za ten rozdiel 2.250€ si možem kúpiť letenku do Ameriky, zaplatiť hotel a stravu na týžden a hodinky kúpiť tam. Takže ten rozdiel je riadny a nech nehovoria, že tu je cena vyššia kvôli nákladom na dopravu, pretože let z Činy (pozeral som vzdialenosť z Pekingu) do Írska kde má vraj Apple sklady a je to vlastne najďalej v EU :) je to 4477 míľ, vzdialenosť do Cupertina je 5170 míľ a do New Yorku až 5940 míľ, takže týmto to nebude.

    0
    0
  12. re: Lucid a to je len preto, ze to v rukach maju akcionari ktori idu len po zisku ako kobylky, hmm tiez som max os x v casoch Jobsa obdivoval, ale dnes uz skutocne neviem, robi sa z toho len komercia a co najviac prachov na to vytrieskat a kto to nevidi toho mi je luto (najhorsie je ze uz ani ten softver nie je co byvalo, tolko chyb v poslednej dobe nerobi dobru reklamu). Ludia postupne dostanu rozum a zacnu rozmyslat, ci je to pre nich to prave.

    0
    0
  13. K cene v USD si musíte pripočítať daň, nie je možné porovnávať ceny v EU, ktoré sú uvádzané vrátane dane s cenami v US, ktoré sú vždy uvádzané bez dane… Keď tak, porovnávajte ceny u nás v EUR bez DPH s americkými cenami v USD s prihliadnutím na aktuálny kurz, ktorý za posledné obdobie zišiel z cca 1,3 USD za 1 euro na menej ako 1,1 USD za 1 euro…

    0
    0
  14. s milanese loop 42mm budu nejakych 699euro, co podla mna za to, co dokazu a ako kvalitne su spracovane nie je vela a hlavne je to obrovsky prinos pre monitoring zdravia, ktore mame len jedno.. mna hodinky oslovili najma tym poslednym bodom, co je aj dovod preco zvazujem ich kupu, len dufam, ze sa jednotlive velkosti budu dat niekde na SK prirovnat k ruke..

    0
    0
  15. No hlavne ta cena je totalny bullshit, clovek si kupi apple watch za 18k eur a za rok vyjdu nove, s lepsimi funkciami a s dlhsou vydrzou na baterku…apple sa snazi watch promovat ako nahradu za klasicke drahe swiss made hodinky ale to je uplne ina kategoria, tam ked si za 18k eur kupite hodinky, tak vydrzia doslova cele generacie..a rozhodne vydrzia viac na jedno “nabitie” :P

    0
    0
  16. USA cena + sales tax a dalsie taxy a dostanete sa na podobnu cenu ako v nemecku v eurach kde je DPH zapocitane. Nevidim to az tak tragicky. Navyse je mozne, ze apple ponecha cast svojich vyrobkov dostupnych pre chudobnych ako som ja a cast vrati k starym casom, kde si to dovolili iba ti s lepsim kontom. A tiez je mozne ze je to zaciatok konca velkeho apple. Ale to si nemyslim, ze to bude tak skoro a dovtedy budem velmi rad vyuzivat ich produktovu radu pre chudobnych :-)

    0
    0
  17. Thomas: Jak píšeš, rozdíl v ceně je veliký, protože daň je veliká. Pokud se ti zboží podaří provézt bez danění, ušetříš DPH, pokud ti to na celnici napálí, dostaněš se na stejnou cenu jako v Apple store.
    Hint: Neleť přes Prahu, ale přes Víděň. V Praze jsou celníci přeaktivní, ve Vídni pohoda.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.