Bezpečnostná chyba v iOS 9 umožňuje prístup k fotografiám a kontaktom v telefóne aj bez hesla

Aj keď Apple svoje zariadenia rád prezentuje ako najbezpečnejšie na trhu, sem tam sa objaví nejaká trhlina, ktorá nás vyvedie z omylu. Naposledy to bol problém so škodlivým malwarom, ktorý sa dostal do App Store aplikácií pomocou infikovanej verzie nástrojov Xcode, a teraz tu máme opäť raz bug, ktorý umožňuje obísť zamknutú obrazovku zariadení s najnovším systémom iOS 9.

Najnovší exploit sa objavil na YouTube v podobe video návodu a tentoraz využíva hlasovú asistentku Siri a jej dostupnosť zo zamknutej obrazovky. Po nasledovaní niekoľkých jednoduchých krokov je možné dostať prístup k informáciám o kontaktoch a taktiež náhľadom všetkých fotografií uložených v telefóne. Bug funguje na všetkých iPhonoch, iPadoch a iPodoch s verziou iOS 9, či verejnou betou iOS 9.1 – a to aj v prípade, ak máte nastavené bezpečnejšie, 6-ciferné heslo.

Každému, kto má obavy o svoje súkromné údaje tak odporúčame vypnúť prístup k Siri cez zamknutú obrazovku (Všeobecné > Touch ID a heslo > Siri). Minimálne do doby, kým Apple bezpečnostnú dieru nezapláta novšou verziou systému.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.