Bendgate 2 – ohýbajú sa aj novinky Samsung Galaxy S6 Edge a HTC One M9?

Uvedenie nových iPhonov je vždy ostro sledovanou záležitosťou. Dlhoročných fanúšikov Apple už neprekvapí, že krátko po uvedení nejakej novinky tejto spoločnosti, obvykle vznikne niekoľko poplašných správ o „závažných“ nedostatkoch a ich dramatických dôsledkoch pre Apple. Okrem toho, že pár týždňov tvoria tieto články titulky najrôznejších webov či časopisov, nemajú väčšinou žiaden reálny dopad. Takou situáciou boli aj správy o tom, že sa novinky iPhone 6 a 6 Plus, s rekordne tenkou konštrukciou, ohnú aj pri bežnom používaní. Krátko na to, avšak pochopiteľne už s menšou publicitou, sa objavili testy, ktoré ukázali, že ohnúť sa dajú prakticky všetky smartfóny a iPhone 6 či 6 Plus k tomu nemajú väčší sklon ako konkurencia.

Testovanie ohybnosti sa však odvtedy stalo atraktívnou záležitosťou, a tak mu boli vystavené aj horúce novinky z Android tábora, Samsung Galaxy S6 a HTC One M9. Samsung Galaxy S6 Edge sa ohol, presnejšie praskol, pri záťaži 50 kg, HTC One M9 pri záťaži o približne 5 kg viac. Výsledky sú tak podobné ako pri testovaní veľkého iPhonu 6 Plus. Za pozornosť však stojí, že zatiaľ čo iPhone 6 Plus sa pri tomto teste len ohol, displej Galaxy S6 Edge praskol a One M9 bol nefunkčný kvôli poškodenému tlačidlu. Pri „totálnej škode“ vydrží iPhone 6 Plus väčšiu záťaž o takmer 14 kg.

Vo výsledku je tak Galaxy S6 Edge náchylnejším smartfónom z hľadiska poškodenia, keďže prasknutý displej už značne obmedzí možnosti používania. Tak či onak, v praxi by ste pri bežnom používaní nemali mať problém ani s jedným zo spomínaných smartfónov. Otázkou je, či boli výsmešné kampane Samsungu a HTC upozorňujúce na „Bendgate“, teda ohýbajúce sa iPhony 6, na mieste.

komentár
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.