Batérie v Apple Watch majú vydržať viac ako tisíc úplných nabíjacích cyklov

Jednou z veľkých otázok Apple Watch je, aký životný cyklus má pre ne Apple pripravený, a či sa podobne ako iPhone či iPad po roku stanú starým modelom. Vzhľadom na ich vyššie ceny siahajúce až po 18 tisíc eur je ich životnosť celkom závažnou otázkou, keďže v týchto cenách sa dajú kúpiť automatické švajčiarske hodnoty, ktoré si udržia hodnotu omnoho dlhšie. Apple teraz zverejnil informácie o životnosti zabudovanej batérie. Tá by si mala udržať až 80 % svojej pôvodnej kapacity aj po 1000 kompletných nabíjacích cykloch. Pri každodennom nabíjaní to znamená, že batéria bude optimálne fungovať takmer tri roky.

Batérie zostávajú najslabšou stránkou všetkých moderných hračiek

Pre porovnanie, iOS zariadenia majú pri rovnakých podmienkach toleranciu pre menej nabíjacích cyklov – iPhone si udrží 80 % pôvodnej kapacity aj po 500 cykloch, iPod po 400. Výnimkou je iPad, ktorý má životnosť spolu s MacBookmi rovnakú ako Apple Watch – 1000 cyklov. Apple Ponúka aj pozáručnú výmenu batérie v Apple Watch za poplatok 79 USD .

komentáre
  1. Este by mohli za rovnaku cenu ponukat vymenu iPhone baterii a za nieco vyssiu na macbookoch :) ale aspon ze to vymienaju oni sami za pomerne rozumnu cenu vzhladom na cenu hodiniek

    0
    0
  2. S tou vydrzou je to uplny prepadak. Toto sa mozno oplati kupit a nechat v zafoliovanej krabicke a za 10 rokov dat na ebay. Cely epl mi uz pride ako znacka pre teplosov…

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.