Audioknihy sa v iOS 8.4 konečne presúvajú na vhodné miesto

Audioknihy sú výhodnou alternatívou pre čitateľov v situáciách, keď sa nemôžu sústrediť na čítanie. Obľúbené knihy namiesto toho môžu počúvať či už na ceste do práce alebo pri šoférovaní. Doposiaľ sa však audioknihy v iOS zobrazovali v aplikácii Music (Hudba), kde bolo potrebné spúšťať aj ich prehrávanie. Betaverzia iOS 8.4 však toto konečne rieši a dáva celú vašu digitálnu knižnicu na jedno predvídateľné miesto – do aplikácie iBooks. V nej tak nájdete elektronické verzie kníh aj audioknihy pekne na jednom mieste, v jednej aplikácii. Pri prepojení s CarPlay kompatibilným autom sa navyše na displeji auta zobrazí aj nová aplikácia Audiobooks, aby ste si audioknihy mohli prehrávať priamo v aute. Samozrejme, zatiaľ ide o betaverziu, ktorá síce prináša napríklad rýchle prehrávanie dopredu a dozadu, ale názvy kapitol sa zatiaľ označujú len ako Track X.

Apple má v iOS 8.4 pre poslucháčov audiokníh pripravené príjemné zmeny. Zdroj: pazimi/macrumors

komentáre
  1. To je asi vec vkusu. Ale pre mňa, čo počúvam audioknihy v aute, je to zmena k horšiemu. Buď som si pustil hudbu,alebo som počúval knihu. Teraz budem musieť prepínať App.
    Pre mňa je to materiál pre ucho a nie pre oči.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.