Apple získal patent Touch ID pre MacBook

Apple je pripravený predviesť svoj dotykový senzor odtlačkov prstov Touch ID pre budúci MacBook – viac ako dva roky potom, čo ho predstavil pre iPhone.

Snímka obrazovky 2015-10-14 o 9.22.56

Zdroj: USPTO

Nový patent pre MacBook a v budúcnosti prípadne i pre iMac, bol popísaný ako technológia detekcie odtlačkov prstov Touch ID implementovaná do klávesnice. Vyzerá to teda tak, že Touch ID pre Mac sa stane skutočnosťou a to až po 8 rokoch, odkedy boli vypracované prvé dokumenty týkajúce sa Touch ID pre Mac.

Do tej doby, užívatelia Macov, ktorí sa nevedia implementovania technológie pre Mac dočkať a skenovanie odtlačkov prstov pre odomknutie počítača chcú používať už teraz, môžu využiť aplikácie tretích strán, ako napríklad FingerKey.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.