Apple Watch sa predobjednalo celosvetovo cez 2 milióny kusov, zásoby sú minimálne

Predošlé odhady ukazovali, že predobjednávky na Apple Watch prekročili miliónovú hranicu len v USA. Analytik Ming-Chi Kuo však na základe nedostatku skladových zásob predpokladá, že počet predobjednávok po celom svete je vyše dva milióny.

Keďže časy dodania jednotlivých modelov sa v krátkom čase posunuli až na jún, momentálna produkcia, ktorá sa začala v marci a koncom mája by mala dosiahnúť 2,3 milióna, podľa neho odhadom reprezentuje počet predobjednávok Apple Watch. Pomer predobjednávok pre jednodtlivé modely by mal byť údajne 85 % Apple Watch Sport, 15 % Apple Watch a menej ako 1% Apple Watch Edition. Za nedostatkom skladových zásob údajne stoja problémy vo výrobe jednotlivých komponentov, menovite vibračné motory a AMOLED displeje. Apple sa snaží dohnať vysoký dopyt a rozšíriť výrobný reťazec, očakávaným cieľom sú približne 2 milióny kusov na mesiac.

Apple Watch sú nedostatkovým tovarom a tak skoro sa to zrejme nezmení

Nepríjemným následkom je absencia predajných kusov v kamenných predajniach. Apple Watch zostanú minimálne do júna dostupné striktne iba prostredníctvom online objednávky. Potvrdzuje to aj vedúca obchodného reťazca Angela Ahrendts v internom e-maili zamestnancom. Rovnako dátum 24. apríla, kedy sa začína oficiálny predaj, bol kvôli nedostatku zásob potichu stiahnutý z oficiálneho webu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.