Apple Watch sa predávajú rýchlejšie ako prvý iPhone

Vždy, keď Apple vstúpi na nový segment trhu, objaví sa vlna negatívnej kritiky odsudzujúcej novinku na neúspech. Videli sme to pri iPode, iPhone, iPade a najnovšie aj Apple Watch. Inteligentné hodinky od Apple sú stále dostupné len vo vybraných krajinách, len online a skladom v praxi nie sú nikde. Napriek tomu sú podľa najnovších odhadov na dobrej ceste k tomu, aby sa im podarilo v predajnosti predbehnúť prvú generáciu iPhonu. Objednávky sa v súčanosti pohybujú na úrovni 30 tisíc kusov denne. Samozrejme, od spustenia predaja záujem zákazníkov o niečo klesol, avšak odvtedy si udržiava pomerne stabilné hodnoty.

Dnes by už malo byť predaných viac ako 2,5 milióna kusov Apple Watch, čo je viac, ako sa podarilo predať za rovnaké obdobie prvej generácii iPodu, iPhonu aj iPadu. Tento konkrétny odhad navyše neberie do úvahy napríklad Čínu, kde sa Apple Watch tiež tešia veľkému záujmu zákazníkov. Veľký vplyv na predaje Apple Watch bude mať aj ich sprístupnenie pre bežný nákup v obchodoch a rozšírenie do nových krajín. Analytik Ming-Chi Kuo odhaduje, že Apple predá v roku 2015 približne 15 miliónov Apple Watch. Pre porovnanie, iPhonov sa prvý rok predalo 6 miliónov kusov, zatiaľ čo pri súčasnom iPhone 6 nebol problém predať za prvý víkend viac ako 10 miliónov kusov. Apple Watch tak pred sebou majú pomerne dlhú, no sľubnú cestu.

komentár
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.