Apple Watch nie sú chránené proti krádeži tak ako napríklad iPhone

iPhone alebo iPad nie sú pre zlodejov napriek vysokým cenám lákavým cieľom krádeže vďaka tomu, že používajú tzv. Activation Lock. To znamená, že aj po úplnom odstránení všetkých dát a resetovaní zariadenia vyžadujú iOS zariadenia iCloud prihlasovacie údaje majiteľa, bez čoho nie sú použiteľné. Väčšina fanúšikov predpokladala, že podobne to bude aj s Apple Watch, ktorých najdrahšie modely siahajú až na 18 tisíc eur. Nanešťastie, Apple Watch rovnakú ochranu neobsahujú. Ochranné heslo chráni len vaše dáta a je potrebné ho zadať po tom, čo ich dáte dole z ruky. Ak sa však rozhodnete Apple Watch úplne vymazať a resetovať, nič vám, ani potenciálnemu zlodejovi, nebude brániť v tom, spárovať ich s novým iPhonom. Stačí podržať bočné tlačidlo a následne, keď sa objavia možnosti vypnutia, zatlačiť na obrazovku – po tomto kroku sa objaví možnosť všetky dáta z iPhonu odstrániť.

Apple Watch nedisponujú ani funkciou Find My iPhone, ktorá umožňuje lokalizovať iOS zariadenia aj Macy. Apple Watch sa vďaka nízkej dostupnosti a vysokým cenám veľmi ľahko môžu stať veľkým lákadlom pre zlodejov. Na rozdiel od ostatných zariadení sú navyše na ruke ľahko viditeľné.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.