Apple Watch a výdrž batérie – bežné používanie, úspora energie a možnosť výmeny batérie

Asi najväčším otáznikom visiacim nad Apple Watch, najmä po alarmujúcich správach, podľa ktorých mali vydržať len pár hodín, bola práve výdrž batérie. Apple Watch však napokon nesklamali a aj keď má výdrž batérie ďaleko od týždňa ponúkaného hodinkami Pebble, jeden deň by ste s nimi mali zvládnuť bez akýchkoľvek problémov. Presnejšie, Apple tvrdí, že na jedno nabitie vydržia 18 hodín zmiešaného používania, pričom nechýba ani presný popis, čo si pod bežným používaním predstaviť. S výdržou 18 hodín preto môžete počítať pri 90-tich skontrolovaniach času, 90-tich notifikáciách, 45 minútach používania aplikácií, 30 minútach cvičenia s prehrávaním hudby cez Bluetooth. Toto pritom platí pre menší, 38 mm model, 42 mm model by mal vydržať ešte o niečo dlhšie.

Najväčšou slabinou moderných zariadení je výdrž batérie, Apple Watch nie sú výnimkou

Ak sa zameriame na konkrétne činnosti, teda nie bežné zmiešané používanie, tak môžeme počítať s 3 hodinami telefonovania, 6,5 hodinami prehrávania hudby cez Bluetooth, 7 hodinami cvičenia s meraním tepu a 48 hodinami uchovávania času. V špeciálnom úspornom režime Power Reserve Mode vydržia až 72 hodín. Temto režim sa aktivuje, keď je batéria príliš vybitá, a umožňuje vám zisťovať čas až po obdobie 72 hodín (čas bol pri testovaní kontrolovaný štyrikrát za hodinu). Plné nabitie stihnete za 2,5 hodín, na 80 % sa dostanete o hodinu skôr. Detaily o výdrži a metodike merania nájdete na stránkach Apple.

Za pozornosť stojí aj informácia, ktorú hovorca Apple potvrdil stránkam TechCrunch. Batéria v Apple Watch bude vymeniteľná. Otázkou zostáva, koľko bude výmena stáť, kde ju bude možné urobiť a ako dlho bude musieť byť majiteľ bez hodiniek. Potešujúcou správou je aspoň to, že ak dáte za Apple Watch tisíce eur, nemusíte sa báť, že by ste ich po ukončení životnosti batérie museli vyhodiť.

komentáre
  1. ano ved vravim – “normalny” clovek si to nikdy na ruku nenasadi. normalny clovek by toto nedal na ruku ani zadarmo
    velmi mi to pripomina nedavnu dobu, ked sa na ulici vyrojili “biznismeni” s takymi tymi bluetooth sluchatkami na usiach. pohybovali sa strasne dolezito po uliciach a ani si neuvedomovali ako su ostatnym na smiech…

    1. clovek ktory nosil cely zivot skutocne hodinky ich nosit nebude /apple watch je parodia na hodinky, toto nikdy skutocne hodinky nahradit nemoze + ich pridana hodnota je nulova – co sa tyka estetiky a co sa tyka funkcionality je minimalna. + vyhodit peniaz za nieco co bude o polroka zastarale?? jasne, preco nie, ak nie si “normalny”

    2. clovek ktory hodinky nenosil a nenosi ich nema najmensi dovod kupovat.
    kto teda ostava???

    1. ludia ktorych chcu byt za kazdu cenu “in” = nie su normalni
    2. ludia, ktori kupia kazdu sracku ktora opusti vyrobne pasy apple fabriky,
    3. geekovia, ktori su z tejto skupiny najnormlanejsi, ale aj tak su trosku “svacnuti” /ti to sa s tym pohraju, poskusaju a odlozia
    4. …… je tam este niekto iny? mozno som niekho zabudol

    velka skoda, ze v Apple prestali vyrabat dobre veci a miesto nich zapalvuju svet podobnym sajrajtom
    co uz, horise veci sa stavaju

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.