Apple vypustil prvú betu iOS 8.4, obsahuje vylepšenú aplikáciu Hudba

Len krátko po tom, ako bola pre verejnosť sprístupnená finálna verzia iOS 8.3, pracuje Apple na očakávanej ďalšej aktualizácii, iOS s poradovým číslom 8.4. Okrem iného prináša redizajnovanú hudobnú aplikáciu a stavia tak základy pre prichádzajúcu streamovaciu službu.

Po novom je hudba rozdelená na tri záložky: My Music, Playlists a iTunes Radio – u nás si však musíme zatiaľ vystačiť s dvoma, rádio ešte stále nie je dostupné mimo Spojených štátov a Austrálie. Klasické rozdelenie na zoznamy interpretov, albumov a žánrov odteraz žije v prvej záložke vo vyskakovacej ponuke spolu s ostatnými náhľadmi. Na vrchu obrazovky sa nachádza Recently Added s troma posledne pridanými albumami, po rozkliknutí sa zobrazujú aj ostatné. iOS prehrávač taktiež konečne obsahuje aj pridávanie skladieb do poradia, rovnako ako v iTunes na Macu alebo Windowse.

Aj celkový vzhľad má vo všeobecnosti veľmi blízko k svojmu väčšiemu bratovi na desktope. Obrazovka práve prehrávanej skladby, ktorá je odteraz prístupná na spodku každej obrazovky, zvýrazňuje obal albumu a transparentnosť rozhrania. Majitelia iPadov sa konečne dočkajú optimalizácie pre tablet, ktorá tu chýbala už od redizajnu iOS 7 – zoznam intepretov sa odteraz zobrazuje v dvoch stĺpcoch. Okrem iného bola pridaná lupa pre vyhľadávanie a zobrazenie pre intepretov teraz obsahuje veľké fotografie umelcov. Nie je vôbec ťažké predstaviť si aplikáciu ako kostru, na ktorej bude Apple v dohľadnej dobe budovať svoju streamovaciu hudobnú službu založenú na Beats Music. Podľa slov Applu ide len o začiatok ich hudobnej renesancie, viac sa určite dozvieme na tohtoročnej konferencii WWDC v júni.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.