Apple ustúpil umelcom, budú zarábať aj počas skúšobnej doby Apple Music

Spustenie očakávanej novinky Apple Music je naplánované už o týždeň, no pravidlá hry sa ešte stále menia. Platí to minimálne v otázke spôsobu, akým budú odmeňovaní umelci. Apple Music bude totiž k dispozícii len pre platiacich používateľov. Aby ste si však nekupovali “mačku vo vreci”, k dispozícii je aj trojmesačná skúšobná doba, samozrejme, zadarmo. Keď sa medzi umelcami rozšírilo, že za toto obdobie nedostanú žiadnu odmenu, spustilo to vlnu nespokojnosti a kritiky. Nechápali totiž, prečo by mali svoju hudbu poskytovať Applu na tri mesiace zadarmo.

Keď sa k tomu navyše pridali silné slová jednej z najvplyvnejších osobností v hudobnom priemysle súčasnosti, Taylor Swift, všetko sa zmenilo. Taylor totiž napísala Apple otvorený list, v ktorom okrem iného povedala: “Nežiadame iPhony zadarmo, preto ani vy nežiadajte, aby sme vám dávali hudbu zadarmo.” Netrvalo dlho a Eddy Cue cez Twitter potvrdil, že Apple mení politiku a bude umelcov odmeňovať aj v skúšobnej dobe Apple Music. To poteší najmä nezávislých umelcov, ktorí sú na týchto príjmoch závislí najviac.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.