Apple ukončuje servisnú podporu starších zariadení

Apple zariadenia si v porovnaní s konkurenciou zvyknú dlhšie udržiavať hodnotu a zároveň sa ich majitelia môžu spoľahnúť na relatívne dlhú softvérovú aj technickú podporu. Vzhľadom na rýchle morálne zastarávanie technologických produktov sa však nevyplatí zabezpečovať ich servisnú podporu večne, a tak teraz Apple vydal zoznam produktov, ktoré už nebude možné od 9. júna v Apple obchodoch servisovať a nebudú k dispozícii nové náhradné diely.

Podpora končí pre 15″ a 17″ MacBooky Pro (2,2 GHz / 2,4 GHz / Mid 2009), 20 a 24 ” iMac (Mid 2007), Xserve (Late 2006), Xserve Raid (Late 2004), Airport Express Base Station. V zozname sa objavili aj iOS zariadenia, konkrétne iPhone 3G a iPhone 3GS. Samozrejme, alternatívne servisy budú aj naďalej vedieť tieto produkty opraviť, no horšie to bude so zháňaním náhradných dielov, keďže Apple ich už poskytovať nebude.

komentár
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.