Apple údajne žiada hudobné vydavateľstvá, aby prestali poskytovať piesne zadarmo cez Spotify či YouTube

Jednou z najväčších noviniek predstavených na WWDC 2015 má byť nová hudobná služba od Apple, ktorá sa prispôsobí trendu streamovacích služieb a využije aj skúsenosti získané akvizíciou Beats Music. Podľa The Verge Apple v súčasnosti využíva svoje silné postavenie v hudobnom priemysle s cieľom obmedziť poskytovanie licencií na bezplatné počúvanie hudby cez služby ako Spotify alebo YouTube. Apple dokonca údajne ponúkol zaplatenie licenčného poplatku plateného spoločnosťou YouTube vydavateľstvu Universal Music Group za to, že Universal prestane zverejňovať hudbu cez YouTube. Samozrejme, takéto správenie už pritiahlo aj pozornosť úradov, ktoré vyšetrujú, či Apple jedná v súlade so zákonmi o ochrane hospodárskej súťaže.

Nová služba postavená na Beats Music by mala Apple pomôcť v čase, keď predaje v iTunes Music Store klesajú práve na úkor rôznych streamovacích služieb vrátane Spotify. Dá sa očakávať, že bude orientovaná na prémiový segment trhu, za čo však bude musieť poskytnúť niečo, čo konkurencia neponúka. Špekuluje sa najmä o exkluzívnej hudbe interpretov, ktorí nebudú dostupní nikde inde, a vysokej kvalite zvuku. Cena by sa mala pohybovať okolo 10 eur mesačne, avšak bez možnosti bezplatného počúvania.

komentár
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.