Apple testuje iCloud hlasovú schránku s podporou pre Siri

Hlasová asistentka Siri okrem novej funkcionality predstavenej s iOS 9 čoskoro dostane aj ďalšie uplatnenie. Podľa Business Insideru Apple interne testuje novú formu hlasovej schránky, ktorá by sa mohla integrovať s vašim iCloud účtom a používať Siri na prepisovanie nahrávok do textovej podoby.

Nová služba by mohla fungovať ako kompromis medzi klasickými hlasovými odkazmi, ktoré je jednoduché nahrávať a textovými správami, ktoré je zas jednoduché čítať. Prijaté hlasové odkazy by sa mali automaticky uploadovať do iCloudu, kde by ich Siri spracovala do textu a doručila priamo na váš iPhone. Siri by teoreticky mohla ísť aj ďalej a ozvať sa volajúcemu namiesto vopred nahratej správy a spolu s využitím vašej polohy ho oboznámiť, prečo nemôžete zdvihnúť telefón.

Funkcia je údajne v testovacej fáze vývoja a ak všetko pôjde ako má, mohli by sme ju vidieť už budúci rok, ako súčasť iOS 10.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.