Apple súperí s Teslou o kvalitných zamestnancov

Podľa Bloomberg Business najala firma Tesla Motors za posledné obdobie vyše 150 zamestnancov Applu, čo je viac než od akejkoľvek inej firmy. Nasadenie, s ktorým Tesla pristupuje k svojej misii môže byť jedným z hlavných lákadiel, ktoré pripomínajú inovátorské časy Applu a sú tak výzvou pre šikovných zamestnancov. Niektorí z nich sa vyjadrili, že ich rozhodnutie odísť bolo inšpirované aj veľkým rešpektom k výkonnému riaditeľovi Elonovi Muskovi, ktorý je často prirovnávaný k Stevovi Jobsovi.

Musk tvrdí, že Apple sa snaží svoj personál udržať zvýšením platov až o 60%, bonusmi vo výške štvrť milióna dolárov a tiež ponukami pre zamestnancov Tesly, no bez výraznejšieho úspechu. V minulosti sa dokonca špekulovalo, že Apple by svoje veľké finančné úspory mohlo využiť práve na akvizíciu Tesly a vstup do automobilového priemyslu.

V nasledujúcom videu demonštruje jeden z bývalých zamestnancov Applu pre portál Electrek.co ako senzory v Tesle P85D automaticky riadia podľa rozpoznaných dopravných značiek a premávky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.