Apple sťahuje The Whole Pantry zo svojich stránok aj obchodov, autorka je obvinená z podvodu

Aplikácia The Whole Pantry je držiteľom niekoľkých ocenení a miliónom používateľov po celom svete pomáha k zdravšiemu stravovaniu. Niet preto divu, že bola v pláne aj jej verzia pre Apple Watch, na ktorú ste mohli vidieť reklamu aj na oficiálnych stránkach Apple o pripravovaných Apple Watch aplikáciách. Ani úspešná aplikácia však nezabránila Applu v tom, aby zmienky o nej odstránil z oficiálnych stránok aj obchodov.

Príčinou je, že Belle Gibson, ktorá za touto aplikáciou stojí, je obvinená z klamania o svojom zdravotnom stave a zo spreneverenia peňazí, ktoré vyzbierala na charitu. Jej príbeh začínal tvrdeniami, že sa jej nekonvenčnými metódami podarilo vyliečiť z inak smrteľnej rakoviny mozgu. Ako neskôr sama priznala, diagnóza možno nebola stanovená úplne správne. Väčším problémom sú však práve spreneverené tisíce dolárov, ktoré vyzbierala pre charity, do ktorých sa však nikdy nedostali.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.