Apple si prenajíma prvé kancelárske priestory v San Franciscu

Napriek tomu, že každé významné predstavenie nového produktu od Applu, vrátane každoročnej konferencie WWDC sa koná v San Franciscu a spoločnosť po ňom dokonca pomenovala aj svoj nový font (ktorý sa na jeseň objaví v každom z ich operačných systémov) ich sídlo je stále pevne zakotvené v priľahlom meste Cupertino. Ani nový Campus 2, ktorý je práve vo výstavbe, sa odtiaľ nikam nechystá. Podľa San Francisco Business Times si však Apple plánuje prenajať rozmernú kancelársku budovu v mestskej časti South Market. Je zaujímavé, že ide o prvé kancelárske priestory, ktoré si Apple v meste za všetky tie roky otvoril – napriek tomu, že spoločnosť prevádzkuje pobočky po celom svete.

Dvojposchodový objekt o rozlohe približne 7000 metrov štvorcových by mal podľa zdrojov pojať okolo 500 zamestnancov. Správa taktiež spomína, že podobné priestory s približne tretinovou kapacitou si už v meste prenajíma spoločnosť Beats, ktorú Apple odkúpil minulý rok. Prenájom však končí v roku 2017, nové priestory by tak mohli slúžiť pre miestnu pobočku Beats, ktorá má hlavné sídlo v Los Angeles, a taktiež pre ostatných zamestnancov Applu. Sám Jony Ive napríklad žije v San Franciscu a do Cupertina každý deň dochádza autom.

Apple momentálne vlastní satelitné prevádzky v ostatných amerických mestách a taktiež aj v zahraničí – vrátane Seattlu, Bostonu, Švédska, Anglicka a Japonska.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.