Apple pripravuje nový iPad Mini a iMac, ďalšie farby pre Watch

Známy analytik Ming-Chi Kuo zverejnil najnovšiu správu o plánovaných budúcich produktoch Applu, koncom roka by sme sa tak podľa neho mohli dočkať vylepšení pre stolový iMac, ďalšej generácie iPadu Mini a taktiež dvoch nových farieb pre Apple Watch.

iPad Mini, ktorý bol naposledy obohatený o Retina displej v roku 2013, minulú generáciu dostal len Touch ID a zlaté farebné prevedenie, zatiaľ čo jeho väčší brat sa dočkal tenšieho tela, lepšieho displeja, fotoaparátu a výkonného procesora v podobe A8X. Tento rok by si mohli byť po technickej stránke opäť rovní, Mini údajne dostane všetky vylepšenia minulogeneračného iPadu Air 2. Ten Kuo vo svojej správe nespomína, rovnako ako ani pripravovaný väčší iPad Pro. Je celkom možné, že 10-palcový tablet tento rok nedostane žiadne významné aktualizácie, čo naznačujú aj správy z iných zdrojov.

Apple-Watch-MacBook-Air-iPad-Air-iPhone-6-image-001

Apple tiež pripravuje aktualizáciu svojich iMacov, no či pôjde o redizajn, alebo len o novú generáciu vnútorností, zatiaľ nie je jasné. Majú sa terajšie stolové počítače od Applu po stránke dizajnu vôbec kam posunúť? Minulý rok dostal 27-palcový model Retina displej s 5K rozlíšením a pred takmer troma rokmi prešiel značnou stenčovacou kúrou. Inak sa iMacy za posledné roky zásadne nezmenili. Novú generáciu uvidíme pravdepodobne už v septembri alebo októbri, medzi vylepšenia budú určite patriť nové procesory Skylake od Intelu.

Najmladší prírastok do rodiny produktov, Apple Watch, podľa odhadov v druhom kvartáli tohto roku predal necelé 4 milióny kusov. S rastúcou dostupnosťou rastie aj počet vyexpedovaných kusov, ktorý v treťom kvartáli dosiahne vyše 5 miliónov. Medzi novinky ďalšej generácie hodiniek radí Kuo dve nové farebné prevedenia. Najlacnejšia varianta Sport by mala dostať hliník anodizovaný do žltého a ružového zlata – podobne ako nový iPhone 6s. O tom sa už dlhšie povráva, že dostane štvrté farebné prevedenie práve v podobe ružovo-zlatej. Kuo taktiež nezabudol upozorniť na nové Force Touch displeje, ktoré by mohli vďaka nedostatku výrobnej kapacity zase raz obmedziť dostupnosť nového iPhonu.

apple-watch-gold

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.