Apple pripravuje nové funkcie pre Apple Watch, vývojárske nástroje pre Apple TV

Mark Gurman z 9to5Mac prináša nové informácie o budúcnosti Apple Watch a novej Apple TV od svojich zdrojov vo vnútri Applu. Dátum vypustenia pripravovaných funkcií a služieb nie je ešte celkom jasný, no aspoň niektoré z nich by sa mohli objaviť budúci mesiac na WWDC.

Apple údajne už dlhšiu dobu pracuje na Find my Watch, ktorá, ako už názov napovedá, bude fungovať rovnako ako služba pre iPhone a Mac. Okrem hľadania strateného zariadenia budete môcť hodinky v prípade krádeže na diaľku aj zamknúť alebo vymazať. Pomocou funkcie “Smart Leashing” budú Watch využívať svoje bezdrôtové antény, aby určili vzdialenosť od spárovaného iPhonu, čo môže prísť vhod napríklad v situáciách, keď si zabudnete telefón zobrať so sebou. Hodinky vám v tomto prípade pri odchode pošlú notifikáciu. Dané funkcie sa však kľudne môžu objaviť až v ďalších generáciách Apple Watch, kvôli potrebe silnejších bezdrôtových čipov.

Rovnako to bude zrejme aj v prípade ďalších zdravotných a fitness funkcií, ktoré má spoločnosť naplánované v najbližších rokoch. V budúcnosti by sme sa mali tešiť na senzor krvného tlaku, sledovanie spánku a meranie obsahu cukru v krvi. V súčasnom hardvéri sa už nachádza aj senzor na meranie obsahu kyslíka, no kvôli nepresnostiam nebol softvérovo zakomponovaný. Testuje sa taktiež funkcia, ktorá upozorní majiteľov pri nepravidelnom pulze, no kvôli potenciálnym legálnym problémom a vládnym reguláciám nie je jasné, či aj niekedy uzrie svetlo sveta. Rovnako sú v príprave aj očakávané aplikácie tretích strán, ktoré by mohli okrem zrýchlenej odozvy priniesť aj vlastné “komplikácie”. Komplikácia je hodinársky termín označujúci dodatočné informácie, ktoré sú okrem času zobrazované na ciferníku hodiniek. Momentálne si je možné na vybraných ciferníkoch nastaviť zobrazenie pohybovej aktivity, budíkov, kalendára, či stavu batérie, v budúcnosti sa tu však môže zobrazovať napríklad aj Twitter.

Apple TV dostane TVKit

Koncept novej Apple TV. Zdroj: Martin Hajek

Čo sa týka Apple TV, Apple má v pláne propagovať Watch ako primárne vstupné zariadenie svojho set-top boxu, spolu s pokročilejším diaľkovým ovládačom v balení. Apple TV uvidíme predstavenú na júnovom WWDC a okrem tenšieho tela dostane aj hlbokú integráciu pre Siri a podporu aplikácií tretích strán. Tie budú môcť vývojári vytvárať pomocou nového rozhrania TVKit, ktoré bude súčasťou ďalšej verzie programu Xcode. Pripravovaná televízna služba, ktorá by umožnila obísť ponuku televíznych providerov, pravdepodobne nebude súčasťou nového hardvéru, no mala by prísť ako aktualizácia v nasledujúcich mesiacoch.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.