Apple pracuje na redizajne Beats Music, hlavnú úlohu zohrávajú Trent Reznor a Jimmy Iovine

Odkedy Apple v máji 2014 odkúpil Beats, prešiel už takmer rok, a už nejaký ten mesiac pracuje na rebrandingu a integrácii ich hudobnej streamovacej služby Beats Music do iTunes ekosystému. Podľa ľudí z hudobnej branže pôjde o konkurenta pre ostatné streamovacie služby ako Spotify, zachované zostane manažovanie vlastnej hudobnej knižnice a editoriálne playlisty či odporúčania podľa hudobného vkusu používateľa, hlavné prednosti terajšej Beats Music služby. The New York Times prináša spolu s už známymi faktami aj niekoľko nových informácii ohľadom tohto procesu.

Zdá sa, že snaha o zníženie mesačného poplatku zo zaužívaneho štandardu 10 dolárov na sumu okolo 8 dolárov narazila na neochotu hudobných vydavateľstiev, ktoré momentálne zápasia so stabilizovaním ziskov za streamovanie a čoraz väčšmi oponujú bezplatným verziám s reklamami, aké poskytuje napríklad aj u nás rozšírené Spotify. Samotná služba bude integrovaná do zabudovanej aplikácie Hudba v iOS, rovnako ako aj do iTunes, vraví sa že Apple pracuje aj na cross platformovej podpore – konkrétne na aplikácii pre Android telefóny.

Na redizajne pracuje tím zložený z Apple inžinierov a pôvodných Beats zamestnancov, pod záštitou Beats CEO a bývalého hudobného producenta Jimmy Iovinea. Taktiež veľký kreatívny vplyv má údajne aj frontman skupiny Nine Inch Nails, Trent Reznor, ktorý na Beats Music pracoval už v predošlých inkarnáciách. Vizáž aplikácie bude prispôsobená minimalistickému dizajnu iOS, no zachová si súčasný pestrý vizuál. Názov Beats Music pravdepodobne nahradí iTunes alebo jeho potenciálny nástupca (Apple Music znie zaujímavo, čo poviete?). Či budú súčasťou služby aj terajšie produkty ako iTunes Match a iTunes Radio sa zatiaľ nevie, no dalo by sa predpokladať, že v nejakej forme áno. Poukazuje na to mimo iného aj nedávny prírastok k zamesnancom Applu – populárny rádiový DJ z BBC Zane Lowe.

Očakávame, že nová služba bude predstavená už tento jún, na každoročnej developerskej konferencii WWDC, spolu s novou Apple TV a televíznym predplatným, a objaví sa ako súčasť pripravovanej iOS aktualizácie 8.4.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.