Apple oznámil finančné výsledky za uplynulý kvartál, trhá ďalšie rekordy

Apple včera investorom oznámil finančné výsledky za tretí kalendárny (štvrtý fiškálny) kvartál 2015 a prekvapivo znovu trhá vlastné rekordy. Za uplynulý štvrťrok spoločnosť registrovala celkové tržby vo výške 51,5 miliárd dolárov, z čoho 11,1 miliárd tvorilo čistý zisk. Na porovnanie, v rovnakom období z minulého roku sa tržby rovnali 21,1 miliárd a zisk tvoril 8,5 miliárd dolárov. Apple momentálne disponuje vyše 200 miliardami amerických dolárov v hotovosti.

linechart-q4-2015

Latka bola nastavená vyššie aj pri výsledkoch za celý fiškálny rok – tržby stúpli na 233,7 miliárd, zisk pritom tvoril 53,4 miliárd dolárov. Čo sa týka predajnosti produktov v jednotlivých kategóriách, najlepšie je na tom samozrejme iPhone, ktorého sa predalo 48 miliónov (39 miliónov minulý rok). iPad aj naďalej klesá, z 12 miliónov minulý rok sa znížili na necelých desať. Mac si zase o niečo polepšil a predaje sa zvýšili o 200 000 kusov na 5,7 milióna. Percentuálny podiel jednotlivých kategórií na celkových ziskoch nájdete na grafe nižšie – sekcia other pritom reprezentuje okrem iného aj Apple Watch, iPod a Apple TV.

piechart-q4-2015

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.