Apple odkúpil ďalší startup – tentoraz s umelou inteligenciou

Apple po akvizícii britskej spoločnosti VocalIQ stihol odkúpiť ďalší malý startup, tentokrát zameraný na umelú inteligenciu pre mobilné telefóny. Spoločnosť Perceptio, založená dvojicou Nicolas Pinto a Zak Stone, pracovala na pokročilej umelej inteligencii, ktorá by sa nemusela spoliehať na súkromné dáta uložené užívateľmi v cloude.

To je v priamom súlade so stratégiou Applu, ktorý ochranu súkromných dát považuje za jednu z hlavných konkurenčných výhod oproti Googlu a Microsoftu. Práve ochrana súkromia je pravdepodobne jeden z hlavných dôvodov, prečo Siri stále zaostáva za podobnými digitálnymi asistentkami v podobe Cortany a Google Now. S prihliadnutím na nedávne akvizície však môžeme, čo sa týka, Siri očakávať ďalšie pokroky a zlepšenia.

Stone aj Pinto sú podľa Bloombergu obaja zavedenými výskumníkmi v obore umelej inteligencie a vrámci svojej spoločnosti pracovali na vytváraní komplexných nervových sietí určených pre smartfóny. Okrem toho sa pred odkúpením zameriavali aj na technológie rozpoznávania tvárí a pred nejakým časom dokonca vydali aplikáciu na zdieľanie videa s názvom Smoothie.

Viac o spoločnosti Perceptio si môžete prečítať v ich profile, ktorý minulý rok zverejnila stránka Re/code.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.