Apple kúpil firmu Faceshift, ktorá vyvinula softvér pre animovanie tvárí

Apple kúpil spoločnosť Faceshift, ktorá stojí za vývojom technológie použitej pri animovaní tvárí pre film Star Wars. Čo viedlo Apple ku kúpe danej spoločnosti?

Začiatkom roka sa povrávalo, že Apple kúpil Faceshift, švajčiarsky start-up, ktorý sa špecializuje na animáciu tvárí. V rozhovore o kúpe start-upu sa ale Apple vyjadril iba neurčito:

Apple z času na čas kúpi menšie technologické spoločnosti a ako obvykle nerozoberá svoj zámer alebo plány.

Hoci sa Apple ku kúpe nevyjadruje, technológia od Faceshift hovorí sama za seba. Softvér, ktorý spoločnosť vymyslela, analyzuje mimiku človeka v reálnom čase a na základe analýzy animuje avatarov – od robotov až ku psom. Nepotrebuje na to nič špeciálne, iba verejne dostupný hardvér. Spoločnosť prvýkrát predviedla svoje metódy pomocou Microsoft Kinectu v roku 2012.

Táto metóda bola použitá aj pri výrobe filmu Star Wars: Sila sa prebúdza. Softvér môže byť všeobecne použitý vo videohrách alebo pri videohovoroch. Preto existuje domnienka, že Apple technológiu plánuje využiť či už pri overovaní tváre alebo pri animovaných avataroch pre FaceTime.

https://www.youtube.com/watch?v=uiMnAmoIK9s

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.