Apple investuje do obnoviteľných zdrojov energie a ochrany lesov v Číne

Apple je najväčšou technologickou firmou na svete, a tak je jasné, že jej pôsobenie dávno presahuje hranice USA. Najnovšie sa podiela na zlepšovaní ochrany životného prostredia v krajine, ktorá patrí k najväčším znečisťovateľom na svete, Číne. Aj tu rozšíri svoju iniciatívu v oblasti zdrojov obnoviteľnej energie – tie by mali pokrývať už aj spotrebu výrobných plantáží. Táto správa prichádza len pár týždňov po tom, čo Apple oznámil spoluprácu so SunPower Corporation na postavení dvoch solárnych plantáží s výkonom viac než dostačujúcim na zásobovanie obchodov a kancelárií Apple v Číne.

Apple sa zároveň podieľa na niekoľkoročnom projekte s World Wildlife Fund s cieľom ochrániť až milión akrov lesov v Číne. Tie budú zdrojom dreviny a papiera, no zároveň tento projekt zaistí ich obnovu. Dlhodobým cieľom Apple je zabezpečiť energiu pre svoje globálne pôsobenie zo 100 % obnoviteľných zdrojov energie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.