Apple by počas sviatkov mohol predať až 6 miliónov Apple Watch

V porovnaní s výbornou predajnosťou iPhonov Apple zatiaľ predal “iba” približne 6 až 7 miliónov Apple Watch. Pritom hovoríme o celom období od ich uvedenia na trh, ktoré prebehlo v druhom štvrťroku 2015.

Treba však dodať, že hoci sa tieto čísla zdajú na pomery Apple nízke, je to stále viac ako predala všetka konkurencia v segmente chytrých hodiniek dohromady. Nové predpovede navyše hovoria o tom, že Apple by mohol toto množstvo zdvojnásobiť počas nadchádzajúcej sviatočnej sezóny.

Podľa Daniela Ivesa, senior analytika z FBR Capital Markets, je možný nárast dopytu po tomto špecifickom type zariadenia podložený aj faktom, že počas nedávneho black friday víkendu zaznamenala predajnosť Apple Watch výrazný nárast. Zákazníci kupovali zariadenia v nemalých zľavách, ktoré black friday priniesol. Do hry vstúpili aj zákaznícke prieskumy a analýzy nákupného správania, ktorých výsledkom je, že z Apple Watch sa stáva ďalší “must have” fenomén, podobne ako z iPhonov či iPadov.

Keď si k tomu pripočítame, že Apple Watch majú stále viac využití a trh s aplikáciami pre ne postupne rastie, dostávame sa k ideálnemu vianočnému darčeku nielen pre fanúšikov Apple.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.