Apple bol v štvrtom kvartáli 2014 najväčším výrobcom smartfónov na svete

iPhone dlhodobo patrí k najpredávanejším smartfónom na svete, avšak z hľadiska značiek patrí od roku 2011 prvé miesto Samsungu. Môže za to najmä omnoho širšia ponuka modelov značky Samsung, od najlacnejších po najdrahšie, zatiaľ čo Apple predáva len iPhone. Vo štvrtom kvartáli 2014 sa však Apple podarilo po prvý raz od roku 2011 predbehnúť Samsung a opäť sa tak stať najväčším výrobcom smartfónov na svete. Apple dodal v tomto kvartáli 74,8 miliónov smartfónov, čím tesne predbehol Samsung, ktorý v rovnakom období dodal 73 miliónov kusov. Na treťom mieste skončilo Lenovo, pod ktoré patria aj smartfóny Motorola, s 24,3 miliónmi kusov. Prvú päťku dopĺňajú Huawei a Xiaomi.

Zdroj: Gartner

Pri pohľade na predané smartfóny za celý rok je však náskok Samsungu zreteľný. Samsung dodal 307,6 miliónov kusov, zatiaľ čo Apple 191,4 miliónov kusov. Na treťom mieste je aj pri celoročnej štatistike Lenovo s 81,4 miliónmi predaných kusov. V prvej päťke je ďalej Huawei a Xiamo nahradilo LG Electronics.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.