Apple a U2 spolupracujú na interaktívnom videoklipe

Apple bol čo sa týka počinov s virtuálnou realitou doteraz celkom nenápadný, no zrejme to tak dlho neostane. V spolupráci s kapelou U2 a aplikáciou Vrse totiž spoločnosť prináša nové, 360-stupňové interaktívne video k piesni Song for Someone z ich posledného albumu Songs of Innocence.

Video je súčasťou väčšieho projektu. Skupinu počas jej európskeho turné nasleduje čierny autobus The Experience Bus, v ktorom si môžu fanúšikovia vychutnať nové video pomocou VR headsetu Oculus Rift. Autobus je plný Macov, iPadov a slúchadiel Beats Solo a taktiež je akousi chodiacou kampaňou na hudobnú službu Apple Music.

Na to, aby ste si video pozreli aj vy však nemusíte utekať na koncertnú šnúru kapely. K dispozícii je totiž pre každého prostredníctvom špecializovanej aplikácie Vrse, ktorá je dostupná zadarmo na App Store a taktiež konkurenčnom Play Store. Stačiť vám na to bude smartfón a pár slúchadiel, zážitok taktiež môže umocniť VR headset Google Cardboard.

Samotné interaktívne video je živou nahrávkou skupiny v prázdnej koncertnej hale v Toronte a dopĺňané je cover verziami piesne od ľudí z celého sveta. Hýbaním telefónu si najprv môžete pozrieť členov skupinu hrajúcich na pódiu a následne tiež nahliadnuť do bytov a spálni fanúšikov, ktorí prispeli svojou cover verziou.

U2-VR-video

Apple a U2 majú spolu už dlhú históriu. Odkedy sa Bono a spol objavili v prvých reklamách na iPod a vydali spolu špeciálnu limitovanú edíciu populárneho hudobného prehrávača, sa už stihli stať aj terčom kontroverzie s vydaním nového albumu Songs of Innocence. Ten sa minulý rok zadarmo objavil v knižnici každého iTunes zákazníka, čo bol neskôr Apple nútený napraviť špeciálnym nástrojom na jeho odobratie. Apple je taktiež dlhoročným partnerom Bonovej charitatívnej spoločnosti (RED).

Song for Someone taktiež nie je prvým videom z vlastnej produkcie Apple Music. Spoločnosť už počas leta spolupracovala s interpretami ako napríklad Pharrell Williams a Eminem. Podľa Wired by nemalo ísť ani o poslednú spoluprácu s aplikáciou Vrse – Apple Music už údajne pripravuje post-apokalyptické video pre skupinu Muse.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.