Apple a ďalší technologickí giganti sa pridávajú k záväzku na ochranu životného prostredia

Apple sa spolu s ďalšími (nielen) technologickými gigantmi ako Google  Microsoft či General Motors, pridávajú k podpore nového amerického zákona pred podnikateľov, ktorý obsahuje záväzok postaviť sa prebiehajúcim klimatickým zmenám. Nový záväzok by mal do roku 203 priniesť zníženie znečistenia uhlíkom až 6 miliárd ton, čo je ekvivalent toho, keby v USA nejazdili v priebehu štyroch rokov žiadne autá. Pre Apple to však veľa zmien neznamená nakoľko sa už dlhodobo snaží výrazne znížiť znečisťovanie a využívať obnoviteľné zdroje energie v čo najväčšom možnom rozsahu.

Už v súčasnosti využívajú všetky sídla Apple v USA 100 % obnoviteľných zdrojov energie a do konca roka 2016 by mal vďaka ďalším investíciám Apple zabezpečiť ďalších 280 megawattov čistej energie. Ak sčítame všetky spoločnosti, ktoré sa iniciatívy zúčastňujú, očakáva sa, že vyprodukujú viac ako 1600 megawattov obnoviteľnej energie prostredníctvom environmentálnych investícií dosahujúcich 140 miliárd dolárov. Nové partnerstvá sú pritom údajne len začiatkom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.