Android močí na Apple – aj to ste mohli nájsť v Google Maps

Obľúbenou aktivitou vývojárov je v svojich aplikáciách či hrách ukrývať tzv. easter eggy, teda ukrytý kód, ktorý nájdu len tí najpozornejší používatelia. Často ide o rôzne paródie a vtipné obrázky. Niekedy sa však tieto vtipy dostanú na hranicu medzi humorom a útokom a je len na vás, ako to prijmete. Takým prípadom je aj obrázok objavený v Google Maps, kde známa postavička reprezentujúca Android močí na Apple. Tento úkaz bol objavený na mape Pakistanu – na tejto polohe. O tom, kto tento obrázok do máp vložil, a či za tým stojí priamo Google, sa vo veľkom diskutuje, avšak pravdu sa zrejme aj tak nedozvieme. Tak či onak, svojský easter egg už bol Googlom z máp po jeho medializácii odstránený a Google sa zaň ospravedlnil.

komentár
  1. Nemyslim, ze by si spolocnost ako Google nieco taketo dovolila. Vysvetlenie Googlu, ze bola zneuzita funkcia na editovanie map uzivatelmi, mi pride pravdepodobnejsia ako nejaky easter egg ich vyvojarov – a vtipne to podla mna je, aj ked som sa zvacsa smial na tom, ze toto niekto Googlu sikovne podstrcil tak aby to schvalili :)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.