Aktualizácia pre Pixelmator prináša podporu Force Touch a ďalšie vylepšenia

Pixelmator sa medzi Mac používateľmi teší veľkej obľube a ide o jednu z najpoužívanejších alternatív k profesionálnemu Photoshopu od Adobe. Jej tvorcovia navyše stále pracujú na zlepšeniach a niektoré z nich teraz prinášajú v aktualizácii 3.3.2. Pre majiteľov novej generácie Retina MacBookov alebo nových 13″ Retina MacBookov Pro je zásadnou novinkou podpora nového trackpadu Force Touch, ktorý rozlišuje použitý tlak. To využijete napríklad pri kreslení, kde sa hrúbka čiary bude líšiť podľa toho, ako veľmi budete na trackpad tlačiť. Zlepšenia sa týkajú aj obľúbeného nástroja Repair Tool, ktorý umožní aj amatérskym používateľom pomerne pokročilé úpravy a jednoduché odstránenie nežiadúcich objektov z fotiek. Pixelmator 3.3.2 podporuje aj prístup k fotkám z novej aplikácie Apple, Photos, priamo z prostredia Pixelmatoru.

Ak Pixelmator ešte nevlastníte, môžete si ho kúpiť v Mac App Store za cenu 29,99 EUR. Pre ostatných je aktualizácia k dispozícii zadarmo.

komentáre
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.