Ako nastaviť veľkosť Finder okna

Finder je majiteľmi Mac-ov nenávidený pre jeho nezrovnalosti, chyby a chýbajúce funkcie možno viac ako ktorákoľvek iná OS X funkcia. Finder v OS X 10.10 Yosemite je neschopný pamätať si veľkosti a pozície okna, čo je zvláštne, pretože staršie verzie OS X otvoria okno presne tak, ako bolo ponechané pri zatvorení. Našťastie, v OS X Yosemite je možné zmeniť predvolené nastavenie otvárania okna tak, aby sa otvorilo na veľkosť, ktorá vám bude najviac vyhovovať. V tomto článku vám ukážem postup, akým si viete nastaviť Finder tak, aby vám otvoril nové okno vo veľkosti a pozícii, ktorá vám najviac vyhovuje.

1. Otvorte nové okno Finder-a.

2. Nastavte nové okno na požadovanú veľkosť a pozíciu na displeji.

Neprechádzajte do inej zložky, pretože zmena veľkosti a pozície okna musí byť prvá vec, ktorú spravíte.

3. Zatvorte okno.

4. Ak máte otvorené iné Finder okná, všetky zatvorte stlačením kombinácie Command (⌘) + Option (⌥) + W na klávesnici. Môžete tiež podržať klávesu Option, zatiaľ čo kliknutím na tlačidlo Close zavriete každé okno.

5. Ďalej držte klávesu Option a zároveň kliknite pravým tlačidlom myši (trackpad musíte stlačiť dvoma prstami aby ste nahradili pravé tlačidlo) na ikonu Finder v doku, aby sa zobrazili možnosti. Zvoľte „spustiť znovu“.

finder

„Od tejto chvíle budú všetky následne otvorené okná Finder v rovnakých rozmeroch, či už ich veľkosť manuálne zmeníte, alebo nie.„

Majte na pamäti, že vyššie uvedený postup nastavenia nefunguje v El Capitan beta verzii, čo naznačuje, že uvedený trik nemusí byť Applom vytvorené riešenie. Preto neexistujú žiadne záruky, že bude fungovať v OS X 10.11 El Capitan. Na blogu idownloadblog.com odporúčajú aplikáciu Total Finder. Okrem iného, ​​Total Finder otvorí zakaždým rovnaké okno s rovnakým formátom bez žiadneho nastavovania.

Viete aj vy o nejakom tipe alebo Appke, ktorá otvorí nové okná na požadovanú veľkosť?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.