Ako nastaviť svoju obľúbenú mp3 pre vyzváňanie

Už vás nebaví siahnuť po svojom mobile vždy, keď počujete defaultné zvonenie iPhonu? Vedeli ste o tom, že od čias Nokie 3310, sú používatelia iPhonov najviac naklonení predvoleným zvukom?

Dnes vám ukážeme, ako si jednoducho a zadarmo zvoliť svoju mp3-ku pre vyzváňanie prichádzajúceho hovoru, ale aj zvukov alarmu. A to aj s PC a Windows.

Doteraz ste sa stretávali pravdepodobne s názorom, že za zvonenie si musíte zaplatiť. Ale prečo by to od vás Apple chcel, ak v jeho knižnici viete prehrávať všetku hudbu. Celé sa to začne v iTunes. Je mnoho diskusií na tému, či je používanie iTunes pre nahrávanie hudby do našich iZariadení skutočne ten najlepší spôsob. Ja si myslím, že áno. Už Steve Jobs pri plánovaní prvého hudobného prehrávača chápal, že väčšina funkcií, ak sa má skutočne ľahko používať, sa má vykonávať na stolnom počítači. Takto dnes dokážeme spravovať celú knižnicu vo forme playlistov veľmi jednoducho a efektívne. Takže ako nastaviť mp3 pre vyzváňanie? Všetko čo potrebujete je stolný PC s novou verziou iTunes, váš iPhone/iPad a synchronizačný kábel (ak svoj iPhone nabíjate dvakrát denne ako ja, istotne ho máte po ruke).

  1. Vyberte si, o ktoré skladby pôjde. Uistite sa, že sú vo vašej knižnici/playliste v iTunes.
  2. Teraz ich budeme orezávať, nechceme mať príliš dlhé zvonenie a  zároveň sami chceme zvoliť pasáž, kedy sa zvonenie má začať. Pravým klikom na skladbu zvoľte Informácie, a potom Možnosti. Tu nastavíme orez.

Pozn.: Tento krok môžete preskočiť, potom ale bude vaše vyzváňanie presne také dlhé ako pôvodná mp3, často s pomalým alebo tichým začiatkom.

3. Konverzia. Znovu pravý klik na súbor a vyberieme Vytvoriť ACC verziu.

Teraz vznikol nový súbor, s už zmeneným trvaním. V tejto časti je vhodné pôvodnej verzii zmeniť možnosti na pôvodnú dĺžku – zrušiť orezanie.

VEĽMI DÔLEŽITÝ KROK – dohľadať pesničku a premenovať príponu súboru na .m4r.

Nie stále sa ACC verzia objaví hneď pod pôvodnou mp3 – ale ak máte nastavené zoradenie podľa názvu, tak tam určite bude.

4. Je na vás, či súbor s príponou .m4r ponecháte v priečinku, ktorý vytvoril iTunes alebo si vytvoríte nový priečinok so svojimi zvoneniami. Vo štvrtom kroku sa presunieme do časti Zvuky a nové zvonenie tu prenesieme.

5. Samotná synchronizácia. Pripojte iPhone/iPad. Nastaviť môžete synchronizáciu všetkých zvukov z knižnice alebo vami vybraných.

Nižšie nájdete podrobný obrázkový návod:

Informácie

Možnosti – orezanie pesničky

Ten správny čas spustenia a zastavenia si zvolíte vy. Pri každej pesničke bude istotne odlišný. Poznámka – tento krok môžete preskočiť, potom ale bude vaše vyzváňanie presne také dlhé, ako pôvodná mp3, často s pomalým alebo tichým začiatkom.

Vytvorenie nového súboru

Výsledkom bude nový súbor vo vašom playliste.

Dohľadanie nového súboru

Všimnite si rozdiel v parametri Čas.

Premenovanie prípony

Pôvodne bude prípona .m4a

Časť zvuky

Presunutý nový súbor

Jednoduchým presunutím súboru alebo niekoľkých súborov naraz z priečinka do tohto playlistu.

Pripojenie zariadenia

Zvoľte zvuky a kliknite na Použiť.

komentárov
  1. Toto je jeden z najväčších failov zo strany Applu. To, že sa v iPhone nie je rozumný spôsob, ako si nastaviť jednu z pesničiek ako zvonenie, je pre mňa doteraz nepochopiteľné…

    1
    0
  2. Za popis samozrejme dakujem.
    … ale ze iTunes je skutocne NAJ a Jobs to uz pri planovani chapal nemozes mysliet vazne, ak mas trosku kritickeho myslenia. Uz len nutnost takto siroko popisovat postup znamena, ze to je na houno. Este aj ta manualna zmena pripony – jbnt.
    Nehovorim uz o tom, ze kazdy playlist, ak chces pouzyvat mobilne zariadenie, si musis vopred pripravit – skutocne majstrovske riesenie. iTunes je pre mna, ako dlheho macintoshistu, najvacsia zvrhlost, pouzitelna iba na, a vtom jedinom s tebou suhlasim, stolnom pocitaci. V pripade zvoneni a mobilnych zariadeni by ale takato veta mala vyzvracat kazde neteliatko.
    Ja dufam, aj ked velmi slabo, ze sa spamataju a vyriesia.

    1
    0
  3. je aj ovela jednoduchsi sposob stacia stiahnut zo stranky free-ringtones.cc a cez itunes pridat ako zvonenie a hotovo :)

    0
    0
  4. Tak toto su ti vasi novy redaktori? :D Ozivit? Toto som riesil v roku 2007 ked vysiel prvy iPhone (niekde v tom roku sa zasekol a ostal aj macblog). Je toho plny internet. Navyse je to uz totalne neaktualna a na 3 kliky si za drobne kupis Tones primo cez nastavenia zvoneni -> obchod. Len tak dalej macblog. Tlieskam.

    0
    0
  5. pod slovom JEDNODUCHO si predstavujem nieco ine ako toto, napriklad ist do nastavenia zvoneni a vybrat si mp3 z tych, co mam v mobile a pripadne posunut zaciatok a koniec, nic viac, nic menej – to je jednoduchy postup.

    0
    0
  6. Je to sice nepochopitelne, perco je to take zlozite pri nastaveni mp3 zvonenia, ale pocas 5 rokov odkedy pouzivam Iphone mi to vobec nechyba, aby som si zvonenie nastavil na oblubenu mp3 pesnicku. Zakladne zvonenia su take mnohostranne ze som si vzdy vedel nastavit z tych……. mozto to apple myslel tak ze telefon nech vyzvána ako telefon a nie ako prehrávac hudby……

    0
    0
  7. Štefan a najlepšie na tom je, že zvonenie si môžeš kúpiť za cenu vyššiu ako stojí celá skladba, to sa oplatí (applu) :)

    0
    0
  8. A mozno je pravda uplne inde a nam ako dlhorocnym mac userom toto pride ako ultrakomplikovane riesenie (Co komentar to alternativne riesenie na 3 kliky) Ale mozno pre takeho Win usera (sudiac podla screens) je to v zapeklitom win prostredi iskierka nadeje ake jednudeche riesenia ponuka apple :D

    0
    0
  9. @decer: ringtone podla mojich skusenosti moze byt maximalne do 30 sekund…. ked je to dlhsia skladba, tak ju nezobrazi medzi ringtones…

    0
    0
  10. Bud som trulo,ale ako mam ten subor z aac preondit na .m4r.?a ani mi to nejde presunut medzi zvuky,dlhe je to 25 sekund,kde moze byt chyba?(okrem mna?:)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.